Selecteer de taal

Laatst afgelopen concert 'Bladelin's Choice'  van  zondag 14-01-2024 om 16.00uur in het Hof Bladelin, Naaldenstraat 19 8000 Brugge

 

We brachten een Nieuwjaarsconcert  in samenwerking met het Hof Bladelin.
De opbrengst van dit concert ging naar het goede doel, namelijk Villa Rozerood in De Panne.

Wil je meer weten over Villa Rozerood? Klik hier 

 

Kaarten zijn vanaf nu te koop aan € 20,00.

 

Het Hof Bladelin, VZW Gesticht De Foere,

is een project van de Congregatie Zusters O.L.V. van7 Weeën, Ruiselede. (www.hofbladelin.be) Het huis werd gebouwd door Pieter Bladelin, eerst schatbewaarder van de orde van het Gulden Vlies. Het huis kende vervolgens roemrijke eigenaars zoals oa. De Medici’s en de familie Egmont. Van 1632 tot 1669 was het een slotklooster van de zusters Karmelietessen. In 1829 kocht e.h. Léon De Foere het pand en stichtte er de Congregatie O.L.V. Hemelvaart. Samen met de zusters zorgde hij voor de kantschool voor de armsten in Brugge. In 1964 kwamen de zusters bij de Congregatie O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede.

Momenteel zijn er verbouwingen, zodat buitenlandse zusters zich hier kunnen huisvestigen. Het is het ook het ‘thuisadres” voor de leerstoel priester Léon De Foere KULeuven. Daarmee kiezen de zusters om een centrum van spiritualiteit te behouden. Tevens verlenen ze hier gastvrijheid aan Curando, hun caritatief apostolisch werk en huisvesting aan het architectenbureau dertien12. Samen met een groep vrijwilligers, worden een aantal ruimten opengesteld voor het publiek. De zusters delen met ons een verhaal van roemrijke geschiedenis, sociale inzet en spiritualiteit. Het huis staat ook open voor initiatieven die hierbij aansluiten, zoals dit nieuwjaarsconcert Bladelin Choice. Welkom.

Villa Rozerood vzw De Panne (www.villarozerood.be)

“Villa Rozerood biedt gezinnen met zwaar zieke kinderen en jongeren een respijt- en ontspanningsverblijf aan, met zorg op maat, om de gezinnen op adem te laten komen en hun batterijen op te laden.” Het huis doet dit door de zorg met de ouders te delen en/of over te nemen in een aangename, huiselijke en veilige omgeving, om vervolgens de zorg bij hen thuis weer aan te kunnen. De aangeboden zorg is een totaalzorg die bestaat uit drie pijlers: • een dagelijkse, persoonlijke en verpleegkundige zorg; • een permanente en attente emotionele ondersteuning door alle medewerkers; • een animatie-aanbod aangepast aan de wensen van de zorgkinderen en hun gezin. Villa Rozerood werd op woensdagavond 29 november 2023 verkozen tot "Ambassadeur van Warm West-Vlaanderen".

Het Bladelin-ensemble (www.bladelin-ensemble.be),

brengt voor jullie een keuze uit oude en hedendaagse liederen: sfeervolle Kerst- en Nieuwjaarsmuziek